Fem höjdpunkter från 2013

Jag måste medge att det inte skulle krävas särskilt mycket för att 2013 skulle klå 2012 för ärligt talat för ju det ett riktigt skitår. Men när jag satte mig ner för att summera året som gått så kom jag fram till att 2013 varit ett ganska "meh" år och att det för första gången i mitt liv känns som att det är de små sakerna som gjort året till vad det blev. Jag kom också fram till att det känns både tråkigt och onödigt att fokusera på ett "meh" år. Så jag bestämde mig helt enkelt för att plocka ut fem stycken höjdpunkter från året. Fem saker som sticker ut. 


De rangordnas helt utan någon som helst ordning. 
 
1. Eurovision Song Contest
Jag hade ingen som helst lust att åka till Malmö i maj. Jag var opepp, oengagerad och ointresserad. Världens tråkigaste människa med andra ord. Men jag satte mig på tåget mot Malmö och möttes inte bara av sommarens första riktigt varma dag utan också av peppen och av fina vänner. Eurovision blev så himla mycket bättre än jag någonsin hade kunnat trott och känslan när vi stod där jättenära scenen och Bonnie Tyler stod på scenen kan närmast beskrivas som eufori. ESC-fansen är helst fantastiska på att skapa stämning. Hela vistelsen blev så mycket bättre än jag någonsin trott att det skulle bli, kanske lite för att jag hade så låga förväntningar. Känns oerhört stort att ha varit på finalen av Eurovision Song Contest på hemmaplan. Det är inte utan att man blir sugen på att över bron och se det i Köpenhamn nästa år. 
 
 
2. ARTPOP
ARTPOP får representera så himla mycket som jag ser som guldglimtar från det här året. Väntan på just ARTPOP, Gagas nya album har varit lång men också så värt det. Känslan när första singeln, Applause, släpptes och jag vid tredje lyssningen insåg vilken bra låt hon precis gett oss. Att få se henne med fansen. Att få se henne ute i vimlet igen överhuvudtaget. Allra mest får nog ARTPOP representera mina nyfunna vänner. Världens finaste människor som alltid har ett gott ord att säga. Hade jag inte förstått det innan så förstod jag det på ARTPOP Night! Årets absolut roligaste kväll. Så himla roligt att bara få vara sig själv. Att få känna sig som en i gänget. Att bara vara. Blir lycklig ända in i hjärtat när jag tänker på det. Jag ser fram emot att få hypa biljettsläpp och att ännu senare få se vår Queen tillsammans. Lyckliga stunder väntar. 

 
3. The Sims 
Gud vad jag lärt mig mycket om det här spelet det här året. Jag har också utvecklats och det är långt ifrån bara ett spel numera. Det är det jag gör på fritiden. Spelar och bloggar. Att jag lyckats skramla ihop så pass många läsare att jag har en av de mest lästa bloggarna inom kategorin i Sverige är helt sinnesjukt. Läsarna ger mig så oerhört mycket och det är så kul att få dela med mig av saker till dem. De är fantastiska och det sprider en enorm glädje. Att sen EA har uppmärksammat mig och det jag gör och låtit mig få provspela spelen är helt fantastiskt. Som om detta sen inte vore nog så är nog det bästa av allt mina nyfunna vänner i alla åldrar. Så himla bra. 
 
4. Fokuset på mig själv
Att det skulle ta 21 år för mig att komma fram till hur jag ska prioritera mig själv för att må bra känns ju minst sagt korkat. Efter att 2012 var så crappy som ett år kan bli så insåg jag att jag måste göra något annorlunda. Vad det är vet jag inte riktigt för jag håller fortfarande på att komma på det. Något jag lärt mig under året är dock att jag måste sluta fokusera så mycket på det som varit. Mycket arbete kvarstår men jag är på god väg till att bli en riktigt lycklig tjej.
 
5. Familjen
Jag har en helt fantastisk familj och de är nog de jag spenderat allra mest tid tillsammans med under 2013. Det är syrran och jag som har legat i min säng på kvällarna och kollat serier. Det är jag och pappa som fikat i stan. Det är min brorsdotter jag busat med och vars skratt är som balsam för själen. De ger så oerhört mycket till mig och jag är så tacksam för att jag har dem. Trodde aldrig att jag skulle bli så familjekär men en familj är fasen det bästa man kan ha. 
 
Sammanfattningvis så har det hänt roliga saker det här året. Sommaren var hur mysig som helst som exempel. Men som jag skrev i början så är det de små sakerna som blivit de stora, med några få undantag, i år.
 
Vi ses nästa år! Ett av mina mål är att blogga mera. Det är inte ett nyårslöfte utan mer något jag ska försöka efterstäva. 

Årslista 2013

Jag har gjort den här listan sedan 2010 (vad jag kan hitta i gamla bloggar) och tycker väl att det vore trist att avbryta den lilla traditionen. 
 
Vill man läsa de gamla listorna så finns de här: 2010, 2011, 2012
Jag hittade av någon anledning inte listan för 2011 så det kan vara så att jag inte gjorde någon.. 
 
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Man gör väl saker mest hela tiden som man aldrig gjort förut. Jag jobbade på Gamex tex. Det har jag aldrig gjort förut. Jag byggde ihop ett IKEA-skrivbord och det har jag heller aldrig gjort förut. Jag såg alla säsongerna av VÄNNER och inte heller det har jag gjort förut. Många små saker som blir stora. 

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag hade inga löften vad jag minns. 

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, jag tycker att folk ploppar ur sig ungar till höger och vänster. Är väl bäst att inte nämna någon dock för det blir ju himla pinsamt om man glömmer. 

4. Dog någon som stod dig nära?
Vi stod inte varandra så nära men en vän avslutade tyvärr sitt liv i somras. 

5. Vilka länder besökte du? 
Jag höll mig inom Svea Rikes gränser detta år. Måste börja utforska världen lite mer snart. 

6. Är det något du saknar år 2013 som du vill ha år 2014?
Glädje och framgångar svarade jag på denna frågan förra året. Jag behåller det. 

7. Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas?
18 maj och 7 november kommer jag nog alltid minnas. Sedan finns det höjdpunkter men som nog antagligen kommer falla bort med tiden. 

8. Vad var din största framgång 2013? 
Att jag lärde känna mig själv bättre. 

9. Största misstaget?
Att försöka laga något som inte går att lagas. 

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Lite småsjuk men inget allvarligt. 

11. Bästa köpet? 
de svindyra biljetterna till ESC var lätt värt pengarna. Annars var det nog min iPad. 

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Jag spenderade extremt lite pengar eftersom jag större delen av året inte hade något. Men mat skulle jag tro. Eller möjligen elektronik. Köpte ju både ny TV och en iPad under året. 

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Det är längesen jag var så glad som jag var på ARTPOP Night!

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2013?
Tycker det är svårt att säga att de kommer påminna mig om 2013 men dessa låtar lyssnade jag mest på: 

Applause - Lady Gaga
Off to the Races - Lana Del Rey
Best Song Ever - One Direction
Sergels Torg - Veronica Maggio
Colors - Laleh
Royals - Lorde
Wrecking Ball - Miley Cyrus
Roar - Katy Perry
Young and Beautiful - Lana Del Rey
.. för att nämna några. 

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
gladare i jämförelse med förra året. 

16. Vad önskar du att du gjort mer?
vågat. 
 
17. Vad önskar du att du gjort mindre? 
tänkt. 

18. Hur tillbringade du julen?
först hos pappa och sen hos mamma. Som vanligt. 

19. Blev du kär under 2013?
Nej. 

20. Hur många one night stands? 
Noll.

21. Favoritprogram på TV? 
Jag har väl sett väldigt få TV-program på TV men okej detta har jag tittat på iår: 
Svenska Hollywoodfruar, Vänner, Allt för Sverige, Melodifestivalen, Eurovision Song Contest, One Tree Hill, Private Practice, Tre Kronor, Skilda Världar, Modern Family, Julkalendern (!) och inte minst Grey’s Anatomy.

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Jag hatar inte. Men hade jag gjort det hade det stått ja här. Men som sagt, jag hatar inte. Det är onödigt. 

23. Bästa boken du läste i år?
Vet fasen inte om jag läste någon bra bok iår. Eller jo, Gravidchock! som är min favoritbok läste jag iår. 

24. Största musikaliska upptäckten? 
lana del rey!

25. Något du önskade dig och fick? 
nya vänner!

26. Något du önskade dig men inte fick? 
ja, men man kan inte fokusera på det. Det går liksom inte. 

27. Årets bästa film?
jag är sämst på film. har typ inte sett en enda. 

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2013?
jag har inte en susning, tror jag var på baluba? 

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
massor men det är ju ingen mening att fokusera på det nu. Blicken vänd framåt. 

30. Vad fick dig att må bra?
min familj och mina vänner. 

31. Vilken kändis var du mest sugen på?
-

32. Vem saknade du?
jag saknade gemenskapen som försvann under 2012. 

33. De bästa nya människorna du träffade?
ingen nämn ingen glömd men de finns där och jag hoppas att de vet om att jag uppskattar dem.

Julen 2013

I år spenderade började jag julafton hemma hos pappa som så många år tidigare. När jag var yngre brukade vi alltid åka till farmor på förmiddagen men hon finns ju tyvärr inte i livet längre så åkte vi i år till kyrkogården och tände ljus för de som inte längre är med oss. Farmor och Farfar fick varsin sillbit och nubbe också. Det bästa till de bästa. Saknar dem så jag blir tokig ibland. 
 
Sedan åkte jag och pappa hem och så kollade vi på Kalle Anka och åt samtidigt. Bytte julklappar och sen åkte jag hem till mamma och så bytte vi julklappar här och höll på. Det var inget speciellt med himla mysigt. Det där antiklimaxet jag var lite orolig över infann sig aldrig vilket jag är himla glad med. 

Jag har tydligen varit himla snäll detta året verkar det som för kolla bara på dessa julklappar. 
En gigantisk sverigekarta/affisch, en hårtork, nagellack från Essie, Dotting tool, en skjorta, ett halssmycke, fyra ansiktsmasker, en mössa, ett par vantar, två stycken tubhalsdukar, Sim City, Katy Perrys PRISM och Veronica Maggios "Handen i fickan fast jag bryr mig", en värmedyna till bilen (ej på bild), ett par pyjamasbyxor (inte heller på bild för de bor jag i) och pengar till en skinnjacka som jag förövrigt inhandlat idag. 

Det blev en himla bra jul med andra ord. 
RSS 2.0