Fem höjdpunkter från 2013

Jag måste medge att det inte skulle krävas särskilt mycket för att 2013 skulle klå 2012 för ärligt talat för ju det ett riktigt skitår. Men när jag satte mig ner för att summera året som gått så kom jag fram till att 2013 varit ett ganska "meh" år och att det för första gången i mitt liv känns som att det är de små sakerna som gjort året till vad det blev. Jag kom också fram till att det känns både tråkigt och onödigt att fokusera på ett "meh" år. Så jag bestämde mig helt enkelt för att plocka ut fem stycken höjdpunkter från året. Fem saker som sticker ut. 


De rangordnas helt utan någon som helst ordning. 
 
1. Eurovision Song Contest
Jag hade ingen som helst lust att åka till Malmö i maj. Jag var opepp, oengagerad och ointresserad. Världens tråkigaste människa med andra ord. Men jag satte mig på tåget mot Malmö och möttes inte bara av sommarens första riktigt varma dag utan också av peppen och av fina vänner. Eurovision blev så himla mycket bättre än jag någonsin hade kunnat trott och känslan när vi stod där jättenära scenen och Bonnie Tyler stod på scenen kan närmast beskrivas som eufori. ESC-fansen är helst fantastiska på att skapa stämning. Hela vistelsen blev så mycket bättre än jag någonsin trott att det skulle bli, kanske lite för att jag hade så låga förväntningar. Känns oerhört stort att ha varit på finalen av Eurovision Song Contest på hemmaplan. Det är inte utan att man blir sugen på att över bron och se det i Köpenhamn nästa år. 
 
 
2. ARTPOP
ARTPOP får representera så himla mycket som jag ser som guldglimtar från det här året. Väntan på just ARTPOP, Gagas nya album har varit lång men också så värt det. Känslan när första singeln, Applause, släpptes och jag vid tredje lyssningen insåg vilken bra låt hon precis gett oss. Att få se henne med fansen. Att få se henne ute i vimlet igen överhuvudtaget. Allra mest får nog ARTPOP representera mina nyfunna vänner. Världens finaste människor som alltid har ett gott ord att säga. Hade jag inte förstått det innan så förstod jag det på ARTPOP Night! Årets absolut roligaste kväll. Så himla roligt att bara få vara sig själv. Att få känna sig som en i gänget. Att bara vara. Blir lycklig ända in i hjärtat när jag tänker på det. Jag ser fram emot att få hypa biljettsläpp och att ännu senare få se vår Queen tillsammans. Lyckliga stunder väntar. 

 
3. The Sims 
Gud vad jag lärt mig mycket om det här spelet det här året. Jag har också utvecklats och det är långt ifrån bara ett spel numera. Det är det jag gör på fritiden. Spelar och bloggar. Att jag lyckats skramla ihop så pass många läsare att jag har en av de mest lästa bloggarna inom kategorin i Sverige är helt sinnesjukt. Läsarna ger mig så oerhört mycket och det är så kul att få dela med mig av saker till dem. De är fantastiska och det sprider en enorm glädje. Att sen EA har uppmärksammat mig och det jag gör och låtit mig få provspela spelen är helt fantastiskt. Som om detta sen inte vore nog så är nog det bästa av allt mina nyfunna vänner i alla åldrar. Så himla bra. 
 
4. Fokuset på mig själv
Att det skulle ta 21 år för mig att komma fram till hur jag ska prioritera mig själv för att må bra känns ju minst sagt korkat. Efter att 2012 var så crappy som ett år kan bli så insåg jag att jag måste göra något annorlunda. Vad det är vet jag inte riktigt för jag håller fortfarande på att komma på det. Något jag lärt mig under året är dock att jag måste sluta fokusera så mycket på det som varit. Mycket arbete kvarstår men jag är på god väg till att bli en riktigt lycklig tjej.
 
5. Familjen
Jag har en helt fantastisk familj och de är nog de jag spenderat allra mest tid tillsammans med under 2013. Det är syrran och jag som har legat i min säng på kvällarna och kollat serier. Det är jag och pappa som fikat i stan. Det är min brorsdotter jag busat med och vars skratt är som balsam för själen. De ger så oerhört mycket till mig och jag är så tacksam för att jag har dem. Trodde aldrig att jag skulle bli så familjekär men en familj är fasen det bästa man kan ha. 
 
Sammanfattningvis så har det hänt roliga saker det här året. Sommaren var hur mysig som helst som exempel. Men som jag skrev i början så är det de små sakerna som blivit de stora, med några få undantag, i år.
 
Vi ses nästa år! Ett av mina mål är att blogga mera. Det är inte ett nyårslöfte utan mer något jag ska försöka efterstäva. 
RSS 2.0